השביל בחוף גדור קרוי על שמו של סמ"ר נטע ברעם ז"ל שנפל ב-7/10/2023. נטע, נכדם של זהבה וחזי ברעם חבר קבוצת ההליכה של פרדס חנה כרכור, השתתף אף הוא כנער בפעילויות קבוצת ההליכה, היה מדריך של"ח מצטיין וחובב בניית דגמי לגו. נטע שירת במערך האיסוף הקרבי ופיקד על חיילי בלון התצפית במוצב נחל עוז. בשבת ה-7 באוקטובר נטע ועוד ארבעה חיילים הגנו על המוצב כשהם הודפים גלים של מתקפת חמאס ונלחמו בגבורה עד הרגע האחרון. יהי זכרו ברוך.
השביל עובר באחד מהחופים היותר יפים של ישראל וכולל מפרצים, מצוקים ופריחת חבצלות בחודש ספטמבר. השביל יוצא מחניון חוף הרחצה בגבעת אולגה לאורך חוף הים ומפרציו ומגיע עד חוף מכמורת ומשם חוזר בשביל גדור ההולך על רכס הכורכר, עולה לתצפית תל גדור ומסיים בחוף גבעת אולגה.
לתשומת הלב: יש לנקוט בזהירות ותשומת לב מחשש לקריסת מצוקים. יש להתעדכן בהתראות הרשויות אם יש סיכון לכך.
מחוף אולגה למפרץ הסיני
יוצאים מחניון חוף הרחצה של גבעת אולגה לכיוון דרום. לאחר כחצי קילומטר מגיעים למצוק הנושק לים, ממשיכים בשביל מתחת המצוק וכעבור כ-300 מטרים נוספים מגיעים למפרץ מתחת לתל גדור (בצילום) המכונה "המפרץ הסיני".
מהמפרץ הסיני עד חוף מכמורת
ממשיכים דרומה, עוברים מתחת לתל גדור עד שמגיעים לחוף מכמורת. בדרך עוברים מצוקים נוספים ומפרצים קסומים ומכלאה להגנה על קיני צבי ים. כ-1.2 ק"מ דרומה ממכלאת קיני הצבים ומגיעים לחוף מכמורת.
מחוף מכמורת לתל גדור ולחוף אולגה
בחוף מכמורת פונים שמאלה, עולים על שביל גדור וחוזרים צפונה על רכס הכורכר. שביל גדור (מסומן בצבעי כחול/לבן) מגיע אחרי כשני ק"מ לתל גדור, ממנו נשקפת תצפית מרהיבה וממנו ממשיכים צפונה בקטע מרובה שבילים צרים. מומלץ לא להתקרב מידי לשפת המצוק, אבל גם לא להתרחק מידי. כקילומטר צפונה מתל גדור חוזרים לחוף גבעת אולגה ומסיימים.
לתשומת הלב: העלייה לתל גדור אסורה ומסוכנת ואין ולהתקרב לשפת מצוק הכורכר מחשש מפולות.
שְׁמוּרַת תֵּל גְּדוֹר מוכרזת כשמורת טבע בין גבעת אולגה ומכמורת. מצוק הכורכר בשמורה מתנשא לגובה 33 מטרים בתל גדור שעל פסגתו שרידי מבנה מרובע. המצוק עשוי משכבות של אדמת חמרה וכורכר, וגדלים עליו צמחי חבצלת החוף, חורשף וקריתמון ימי. חוף השמורה סלעי, ועל טבלאות הסלע מתפתחת אוכלוסייה של חסרי חוליות ימיים. מצפון לתל גדור שוכן "המפרץ הסיני", שם נהגו לנפוש עולים שהגיעו מאירופה לארץ ישראל בסוף שנות הארבעים דרך שנחאי שבסין.
הקשר בין מתקני ספורט בישוב והשתתפות בפעילות גופנית: בסקר של משרד הבריאות ומשרד התרבות והספורט, שפורסם בשנת 2018 עולה בברור כי בישובים בישראל בהם יש שטחים פתוחים ומסלולי הליכה, שיעור ההשתתפות בפעילות גופנית של התושבים גבוה בהרבה מישובים בהם אין פיתוח סביבתי.
מאמרים, מחקרים, טיפים וסיפורים של הולכים
כאן תמצאו השראה להכניס עוד תנועה לחיים
יש מי שבא בשביל הכושר ויש מי שמחפש חברותא. לא משנה למה אתם באים – העיקר שתצאו לדרך. מצאו קבוצה הקרובה לביתכם או הקימו אחת ותתחילו ללכת. וגם, אהבת הארץ, אמרנו?