מאגר השיקוע נחלי מנשה בקיסריה
המסלול יוצא מאזור התעשייה הצפוני של קיסריה, ליד מרלו"ג (מרכז לוגיסטי) דקטלון ומקיף את מאגר השיקוע של נחלי מנשה.
מאזור התעשייה קיסריה צפון למאגר השיקוע
מכיכר הרחובות החרש – שחם הולכים מערבה על דרך עפר העוברת בין שני מבני תעשייה (מרלו"ג דקטלון וטולמנס) כ-300 מטרים עד שפוגשים בשביל קו המתח וממשיכים בדרך חולית עוד כ-150 מטרים ומגיעים לשביל המקיף את מאגר המים בקרבת השפך של תעלת נחלי מנשה למאגר.
הקפת מאגר השיקוע
ממשיכים עם השביל ומקיפים את מאגר השיקוע. בדרך עוברים ליד מכון השאיבה הנמצא בצפון המאגר (קידוח חדרה 5א) ומשם פונים שמאלה לכיוון דרום והולכים על השביל המקיף את המאגר כקילומטר אחד עד מעט לפני כביש 651. כאן הדרך חולית ופונה שמטלה לכיוון מזרח וממשיכים בה כ-200 מטרים ויורדים לכביש. הולכים בזהירות בצידו השמאלי של הכביש, כנגד כיוון התנועה. בדרך עוברים מעל תעלת הזנה לאגני החלחול, בה זורמים מים למאגרים הדרומיים בעונה שופעת גשמים, מקיפים את המבנה הנמצא מעל התעלה וחוזרים לשביל המקיף את המאגר ומשם חזרה לנקודת המוצא.
סיום
כאשר מגיעים מול נקודת ההתחלה (שימו לב למבנה התעשייתי הסמוך לנקודת היציאה) פונים ימינה לכיוון מזרח ומסיימים.
מפעל נחלי מנשה
המפעל הוקם והופעל בשנות השישים של המאה העשרים במטרה לנצל את מי הנגר העילי של רמות מנשה. תעלת נחלי מנשה קולטת את מי הנחלים תנינים, עדה, ברקן ומשמרות ומזרימה אותם בכוח הכבידה למאגר השיקוע ושדות החלחול ומשם לאקוויפר מי התהום בחולות קיסריה.
מאגר השיקוע הוא חלק ממערכת תפיסת מי נגר עילי ובו נאספים מי השיטפונות לצורך שיקוע חלקיקי סחף וזיהום. בשנים ברוכות משקעים מועברים עודפי המים ממאגר השיקוע לאגני החלחול ולמי התהום. מי הנגר הנאספים בנחלים, מוטים ומוזרמים בתעלות בטון ועפר פתוחות או בצינורות סגורים.
אורך התעלה הפתוחה כ-16 ק"מ והיא בעלת כושר הולכה של כ-10-6 מ"ק לשנייה. השיפוע המתון של התעלות בממוצע של כ-30 ס"מ לקילומטר מאפשר שיקוע הסחף. המים הנאספים בתעלה גולשים אל מאגר השיקוע בשטח כולל של 670 דונם ובנפח של 3 מיליון מ"ק, שם מתבצע שיקוע של שאריות הסחף וחילחול חלקי.
פעילות גופנית ובריאות: בסקר ספרות רפואית שחקר את הקשר בין סוגי פעילויות גופניות מסוימים והסיכון לחלות בסוכרת טיפוס 2 נמצא שכל הפעילויות הגופניות שנבדקו תרמו להפחתת הסיכון למחלה וככל שעצימות הפעילות הייתה גבוהה יותר, כך הסיכון למחלה היה נמוך יותר. באשר להליכה, נמצא כי הליכה בקצב של 6.4 קמ"ש במשך 30 דקות ביום, במשך חמישה ימים בשבוע יכולה לצמצם באופן משמעותי את הסיכון למחלה (מקור – European Journal of Epidemiology, 2015 ).
מאמרים, מחקרים, טיפים וסיפורים של הולכים
כאן תמצאו השראה להכניס עוד תנועה לחיים
יש מי שבא בשביל הכושר ויש מי שמחפש חברותא. לא משנה למה אתם באים – העיקר שתצאו לדרך. מצאו קבוצה הקרובה לביתכם או הקימו אחת ותתחילו ללכת. וגם, אהבת הארץ, אמרנו?