המועד והגעה לאתר השושן הצחור: המועד המתאים ביותר לצפייה בשושן הצחור הוא תחילת חודש מאי. אפשר להגיע ישירות לאתר השושן הצחור מחניון פיתולים ליד צומת בית אורן.
אולם, אם חשקה נפשכם בטיול מאתגר יותר, מומלץ לעשות זאת דרך נחל כלח, כפי שמוצע במסלול זה, המתחיל בחניון יד לבנים בפארק הכרמל.
הירידה בנחל כלח וההגעה לשביל האדום: המסלול יורד בנחל כלח עד הגשר הראשון בו עובר שביל המסומן באדום.
העלייה לאתר הפריחה: במפגש עם השביל האדום, עולים לכיוון בית אורן ומגיעים אחרי כ-500 מטרים לאתר הפריחה של השושן הצחור, הנמצא במדרון ההר.
שמירה על השושן הצחור: חשוב לזכור כי אתר הפריחה מגודר למניעת פגיעה בפרח השמור.
תחילת המסלול: מתחילים את המסלול בחניון יד לבנים ויורדים בנחל כלח בשביל המסומן בכחול לכיוון מערב.
ההליכה בערוץ הנחל: ההליכה בערוץ הנחל מתוארת כאתגרית ועוברת בשביל עשיר בצומח עבות. בולטים במיוחד עצי האלון המצוי והאלה הארץ ישראלית, לצד מטפסים כמו קיסוסית ועצבונית החורש.
הגעה לגשר והתצפית (אופציונלי): לאחר הליכה של כשני קילומטרים, מגיעים לגשר החוצה את הערוץ ולשביל המסומן באדום. כאן יש אפשרות לפנות ימינה וללכת כ-250 מטרים לתצפית על נחל כלח, ולאחר מכן לחזור לגשר.
המשך בשביל האדום ופריחת השושן הצחור: עולים על הגשר וצועדים בדרך המסומנת באדום לכיוון דרום-מזרח. לאחר כ-500 מטרים, בחודש מאי, ניתן לחזות בפריחת השושן הצחור. אתר הפריחה מגודר ומסומן בשלט של החברה להגנת הטבע, וחל איסור להתקרב אליו עקב סכנת הכחדה.
המשך המסלול לסיום: לאחר הצפייה בשושן הצחור, ממשיכים עוד כ-200 מטרים עד שמגיעים לצומת שבילים ופונים שמאלה לכיוון דרום-מזרח. ממשיכים ללכת בשביל האדום עוד כקילומטר אחד עד שמגיעים לחניון הפיתולים ליד בית אורן, שם מסתיים המסלול.
השושן הצחור (Lilium candidum) הוא גאופיט רב-שנתי ממשפחת השושניים, המאופיין בבצל גדול ופרחים לבנים מרשימים. מין זה גדל בעיקר באזורים הרריים בהם הטמפרטורה אינה עולה על 20 מעלות צלזיוס, והוא מותאם לתנאי סביבה קרירים ולחים יחסית.
במהלך החורף מצמיח הבצל שושנת עלים קרקעית, ובאביב עולה ממנה עמוד תפרחת זקוף, שגובהו יכול לעבור את המטר. על כל עמוד פריחה מתפתחים בין 3 ל-10 פרחים גדולים, לבנים וריחניים. לכל פרח שישה עלי עטיף – תכונה טיפוסית למיני הסוג שושן, ומכאן שמו של הצמח.
השושן הצחור הוא צמח בר נדיר בישראל, הגדל בעיקר במדרונות תלולים ובצוקים. תחומי תפוצתו בארץ כוללים את הגליל העליון (למשל בנחל כזיב), רכס פקיעין והכרמל – שהוא גבול תפוצתו הדרומי של המין. העובדה שהוא גדל באתרים קשים לגישה תורמת לשימורו, אך גם מקשה על מעקב אחרי אוכלוסיותיו.
מאמרים, מחקרים, טיפים וסיפורים של הולכים
כאן תמצאו השראה להכניס עוד תנועה לחיים
יש קבוצות הליכה שפועלות בבוקר, יש כאלה בערב. יש מי שבא בשביל הכושר, ויש מי שמחפש חברותא. לא משנה למה אתם באים – העיקר שתצאו לדרך. מצאו את הקבוצה הקרובה לביתכם והתחילו ללכת.